Energie Bespaar Partner

Laatste nieuws

Energie Bespaar Partner

Waarom het label de Energie Bespaar Partner?

Mijn naam is Sjoerd Vlaming. Ik ben sinds 2001 makelaar- taxateur en begeleid mensen bij het aankopen of verkopen van een huis. Een mooi vak. Ik heb een goed leven, een bloeiend bedrijf en toch maak ik mij ook zorgen.

Fijn zo’n lange zomer? 

Het kan je afgelopen maanden, jaren zelfs, niet zijn ontgaan: ‘er is iets met het klimaat, met onze leefomgeving, gaande.’ De lente start eerder, échte winters zijn passé en de zomers worden langer. Linksom of rechtsom, je weet én voelt; het wordt warmer. Afgelopen zomer beleefden we zelfs de warmste zomer sinds 40 jaar! De droogte was ongekend. Ontkennen kan niet meer, we moeten wat doen! Echter, zolang kranten nog koppen: ‘wereldwijde uitstoot CO2 dit jaar weer toegenomen, China koploper’, lijken onze maatregelen een druppel op de gloeiende plaat. Vraag óók ik mij af: heeft het wel zin?

Maar, als ik dan in een ander artikel lees dat we nu nog niet veel voordeel (lees: CO2-reductie) zien van wind – en zonne-energie, maar dat we dat over 30 à 40 jaar wel degelijk kunnen merken, krijg ik er weer wat vertrouwen in. Vertrouwen in het feit dat we de klimaatverandering kunnen tegengaan.  Door met zijn allen die CO2-uitstoot te verminderen. Vaker de fiets te pakken, afval te scheiden en bijvoorbeeld ons huis te isoleren. Laten we samen het goede voorbeeld geven door slimme keuzes te maken! Voor onszelf én voor een beter milieu.

Je huis isoleren: waar begin je?

Ik noemde het net al: door je te huis isoleren vermindert de CO2-uitstoot én vermindert je energierekening. Ik spreek uit ervaring want bij mijn recente verhuizing naar een andere woning heb ik gekozen voor verduurzaming van ons nieuwe huis. Een heel traject waarbij ik regelmatig vragen had waarop niet direct een antwoord voor handen was.

Hierdoor ben ik er wél achter gekomen wat mijn bijdrage wordt voor verbetering van het milieu. Hoe ik ga meehelpen de CO2-uitstoot te reduceren. Ik houd het dicht bij mijzelf. Bij mijn bedrijf. Tijdens het verduurzamingstraject van mijn nieuwe woning had ik dus veel vragen. Vragen waarop  verschillende antwoorden kwamen. Het bleek best lastig om tot een juiste keuze te komen. Dat kan beter, dacht ik.

Toekomstbestendig voordeel

Terug op kantoor sprak ik erover met Geurt van Kooten, eigenaar van en hypotheekadviseur bij Van Kooten Financiële Raadgevers. Geurt en ik hebben een gezamenlijke kantoorruimte in Amersfoort. Handig vanwege de werkzaamheden, makkelijk voor gezamenlijke klanten en goed voor de kennisdeling over beide vakgebieden. Tijdens een kop koffie besprak ik het verduurzamingstraject van mijn nieuwe woning met hem. Geurt heeft geen plannen voor verhuizing maar, wil hij wél zijn huidige woning verduurzamen. Ook hij had verschillende vragen over dat traject. We spraken direct over het nut en het effect, de kosten en de opbrengst. Zo kwamen we op het idee gezamenlijk iets te ondernemen om de CO2-reductie te vereenvoudigen voor woningbezitters. Om het traject náár die reductie te vereenvoudigen. Het bundelen van kennis en aanbod, leek daarin het meest logisch.

Energie Bespaar Partner

Daarom lanceren wij eind april 2019 de Energie Bespaar Partner. De Energie Bespaar Partner is een onafhankelijk collectief van mogelijkheden voor de woningbezitter om zijn huis te verduurzamen en zich bewust te worden van zijn energieverbruik. Overzichtelijk en handig onder één label. Als, toekomstig, klant van Vlaming Makelaardij of Van Kooten Financiële Raadgevers kun je onder het label voor een gereduceerd tarief een energiepaspoort laten opmaken en krijg je op deze manier praktisch en concreet advies voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. De Energie Bespaar Partner helpt mee de mondiale doelen te halen en geeft inzicht in jouw voordeel. Dat noemen wij toekomstbestendig voordeel.

Kom eens langs; de koffie staat klaar!

Het label is één stap, de andere is dat ik zelf mijn klanten als makelaar-taxateur veel actiever ga informeren over energiebesparende maatregelen. Daarvoor koppel ik mijn klanten aan deskundige en betrouwbare partijen om de verduurzamingsvraag beantwoord te krijgen. Daarnaast zal ik als taxateur de meerwaarde van het traject duidelijk maken. Mijn huis is inmiddels klaar voor de toekomst, wil jij ook toekomstbestendig voordeel? Kom langs voor een kop koffie en advies. Als ervaringsdeskundige neem ik je graag mee in het traject.

Tot ziens!

Sjoerd Vlaming
06 – 30 44 77 77

Ga naar energiebespaarpartner.nl
Top