Energie Bespaar Partner

Laatste nieuws

aankoopmakelaar in amersfoort

Een huis kopen is een van de grootste beslissingen in uw leven. Het kan daarom een enorm spannende tijd zijn! Vaak geeft emotie de doorslag in de zoektocht naar uw ideale koopwoning.

Met een aankoopmakelaar aan uw zijde bent u er van verzekerd dat aan alles is gedacht omtrent de aankoop van uw nieuwe woning. Een aankoopmakelaar is de ideale partner heeft die u in deze spannende tijd objectief zal bijstaan en adviseren.

Het team van Vlaming Makelaardij is bouwkundig en creatief onderlegd, kent de omgeving en heeft toegang tot de grootste woningdatabase van Nederland. Dankzij onze ervaring en marktkennis kunnen wij u veel tijd, geld en zorgen besparen, zo maakt u de grootste kans op een geslaagde aankoop!

Maatwerk hoeft niet duur te zijn! Onze tevreden klanten zijn het bewijs! In 2020 ontvingen wij gemiddeld een 9,5 voor onze dienstverlening. Dat is niet gek in deze overspannen woningmarkt!

Het eerste advies is gratis en vrijblijvend, doe er uw voordeel mee en maak nu een afspraak!

 

Waarom een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar is onmisbaar tijdens het aankoopproces van een huis. Wij begeleiden u bij de bezichtiging en adviseren u over de (on)mogelijkheden van de woning en haar indeling. Wij doen onderzoek naar eventuele bouwkundige gebreken, doen prijsonderhandelingen en geven u juridische bijstand.

Daarnaast zijn wij een volwaardige gesprekspartner voor de verkopende makelaar. Dit is ook een partijdige professional die het onderste uit de kan wil halen voor zijn cliënt. Het is daarom niet alleen handig, maar ook voordelig om een makelaar aan úw zijde te hebben. Onderhandelen is voor ons onderdeel van de dagelijkse praktijk.

Wij zijn een ervaren NVM makelaar die uw droomhuis echt op waarde weet te schatten. We kennen immers de woningmarkt in Amersfoort en omstreken en houden onze bouwkundige kennis op peil. Wij slepen er voor u de beste deal uit!

Een goede aankoopmakelaar verdient zichzelf terug, kies voor Vlaming Makelaardij voor een succesvolle aankoop!

 

Uw Woonwensen bepalen

Om de ideale woning voor u te vinden, is het belangrijk voor uw aankoopmakelaar om uw woonwensen te kennen.

In welke plaats, wijk of straat wilt u graag wonen? Of als u dat nog niet zo specifiek weet; in wat voor soort buurt voelt u zich thuis en welke faciliteiten heeft u graag in de buurt?

Wilt u graag een tuin, garage of praktijkruimte, of zijn er nog zaken die u per se niet wilt?

Is het voor u belangrijk dat de woning kant en klaar is of bent u bereid om zelf te klussen of te verbouwen?

Door samen uw woonwensen door te nemen, krijgt uw aankoopmakelaar een goed beeld van uw droomhuis.

 

Financiële uitgangspunt bepalen

Wanneer duidelijk is wat uw woonwensen zijn, is het zaak om te bekijken wat uw budget is en hoeveel u eventueel kan lenen met een hypotheek.

Hierbij zijn niet alleen huidige inkomens belangrijk, maar ook uw verwachtingen voor de toekomst. Het is tenslotte zeer belangrijk dat uw hypotheek niet alleen past bij uw huidige leefstijl, maar ook bij die van de toekomst.

 

Op zoek naar uw droomhuis

Met uw wensen, prioriteiten en budget in gedachten speurt uw aankoopmakelaar iedere dag de huizenmarkt af, op zoek naar koopwoningen die zo goed mogelijk passen bij uw wensen.

Uiteraard kunt u zelf ook uw ogen en oren open houden op zoek naar een geschikte woning. Wij stemmen dit goed met u af.

 

Bezichtiging van de woning

Wanneer u of uw makelaar eenmaal een goede match heeft gevonden, is het tijd om de woning te bekijken.

Dit zal voor u meestal een bezoek zijn waarbij u op uw gevoel afgaat. Wanneer uw gevoel JA zegt gaat uw makelaar mee naar de woning om met een objectieve blik de woning te bekijken.

Samen kijkt u of de woning aan uw eisen voldoet. Uw makelaar zal u nog op belangrijke zaken kunnen wijzen en aanvullend advies geven. Een fijn gevoel!

U maakt uiteindelijk zelf de keuze, maar het is fijn om te weten dat u een geschikte sparringpartner heeft die u bijstaat om juist op die dingen te letten die u zelf misschien ontgaan.

Zo kunt u er op rekenen dat u deskundig advies krijgt over bijvoorbeeld: bestemmingsplannen in de buurt, bouwkundige aspecten van het huis, en eventuele benodigde bouwvergunningen. Uw makelaar kijkt naar alle zaken die voor u van belang kunnen zijn en helpt u bij met het maken van de juiste beslissing.

 

Onderhandelen

De onderhandeling zal niet alleen om de prijs gaan, maar ook om zaken als opleveringstermijn, ontbindende voorwaarden, boeteclausules en afspraken over roerende zaken.

Vlaming Makelaardij als uw aankoopmakelaar zal daarom, in overleg met u, een strategie bepalen om er voor u een zo goed mogelijke deal uit te slepen tijdens de onderhandelingen met de verkopende makelaar.

 

Afronden

Het is u gelukt! De verkopende partij heeft uw bod aangenomen en nu is het zaak om de laatste fase af te ronden die de koop definitief maken: het voorlopig koopcontract.

Vlaming Makelaardij zal u uiteraard ook begeleiden bij dit proces. Wanneer de koopakte getekend is zal uw hypotheek moeten worden rondgemaakt. Hiervoor heeft u bijvoorbeeld ook nog een taxatierapport van uw nieuwe huis en een werkgeversverklaring voor nodig.

Ook zullen onze makelaars er zorg voor dragen dat de woning wordt opgeleverd zoals afgesproken. Dit doen wij door de woning samen met u grondig te inspecteren.

Nu mag u zich officieel nieuwe huiseigenaar noemen van uw nieuwe droomhuis!

Gefeliciteerd!

 

Een overzicht van de kosten

 • Koopsom
 • Overdrachtsbelasting (kosten koper)
 • Kosten notaris voor de hypotheek en levering (kosten koper)
 • Kadasterkosten inschrijving hypotheek en levering (kosten koper)
 • Taxatie
 • Bouwkundige keuring
 • Bodemonderzoek
 • Makelaarscourtage
 • Roerende zaken die u eventueel overneemt
 • Kosten van de hypotheek

Eventuele kosten:

 • Verhuiskosten
 • Verbouwingskosten
 • Tuinaanleg
 • Achterstallig onderhoud

Gaat u daarnaast samenwonen, dan komen de volgende kosten daar nog bij:

 • Samenlevingsovereenkomst opstellen via de notaris
 • Maken van twee testamenten bij de notaris
 • Extra levensverzekering voor de partner

Het eerste advies is gratis en vrijblijvend, doe er uw voordeel mee en maak nu een afspraak!

 

Top